Kemi

Mængdeberegning - gasser.

25. februar 2016 af Amalie933 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Evt. beregn volumen af 0,6 mol H2(g) ved 0 °C, 1 atm.

Så formlen skal bruges, V=n*r*t/p derfter dividerer man med 1,013 bar. så får man 13,43 L. 

Men hvordan gør man hvis man beregner massen af 36 liter N2(g) ved 20 °C, 1 atm?

Skal man bruge M,m og n for at kune finde et tal? 


Brugbart svar (2)

Svar #1
25. februar 2016 af Toonwire

pV=nRT~~\Leftrightarrow~~ n=\frac{pV}{RT}=\frac{1\text{atm}\cdot 36 \text{L}}{0.08206~\begin{matrix} \frac{\text{L}\cdot \text{atm}}{\text{mol}\cdot \text{K}}\end{matrix}\cdot 293.15 \text{K}}=1.4966~\text{mol}

Så skal du have fat i en anden sammenhæng, nemlig den der kæder stofmængde, masse og molarmassen:

\\m=M\cdot n\\\\\Rightarrow~~m(N_2)=M(N_2)\cdot n(N_2) = 2\cdot 14.007~\begin{matrix} \frac{g}{\text{mol}}\end{matrix} \cdot 1.4966~\text{mol} =41.9246 g


Svar #2
27. februar 2016 af Amalie933 (Slettet)

Tak (-; 


Skriv et svar til: Mængdeberegning - gasser.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.