Matematik

bestem monotoniforhold

25. februar 2016 af zartorium (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej. jeg skal finde monotoniforhold for denne ligning.

f(x)=(x^2-15)*e^-x

diff: f'(x)=2x*e^-x

også sætter jeg 0 ind i ligningen og får 1.

betyder det så at jeg har et interval mellem x=0 V x= 1 også bagefter input flere tal.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2016 af MHR1993 (Slettet)

#0

Nu skal du undersøge de relevante intervallers værdier, dvs. undersøge værdierne omkring 1. 
Hvor store eller små værdierne er, er op til dig selv. Du kunne med fordel benytte dig af 0 og 2. Disse værdier indsættes på x's plads i f'(x). Dernæst kan udtrykket enten være positivt eller negativt. Fortegnet afgør, om grafen for funktionen er aftagende eller stigende i intervallerne ]-\infty ;1] og [1;-\infty [.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. februar 2016 af peter lind

Det er ikke en ligning men en funktion. Du har differentieret forkert. Brug produktreglen med produktet af de to funktioner x2-15 og e-x. Du skal ikke finde f'(0) men løse ligningen f'(x) = 0


Svar #3
25. februar 2016 af zartorium (Slettet)

min fejl opgave siger at det er en funktion.


Skriv et svar til: bestem monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.