Kemi

Kemi

27. februar 2016 af vSilleBieber (Slettet) - Niveau: C-niveau

Sidder lige nu med en kemi-aflevering, og er gået lost i nogle af opgaverne, så håber, at der er nogle som lige vil hjælpe mig. :D 

1. Hvordan beregner man formelmasserne for stofferne: Al2(SO4)3 & FeSO4*7H2O  & CH3CH2OH. 

2. 100 g(m) toastbrød indeholder 1,2 g. NaCl(m). Beregn stofmængden(n) af NaCl i 100 g(m) toastbrød. (Du har altså m og skal finde n) - Skal jeg så anvende formlen: n=m/M? Er lidt forvirret..

3. Hvor meget vejer (m) 

a.  7,35 mol sukker, C12H22O11

b.  1,8 mol CO2

c. 3,25 mol bagepulver, NaHCO3

d.  11,19 mol vand, H2

Hvis i bare gider lave et eksempel med en af dem, så jeg kan forstå det, ville det være perfekt. (Altså i opgave 3)
- Tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. februar 2016 af joak0575 (Slettet)

Du skal bruge formlen m=n*M hvor m er massen, n er stofmængden og M er molarmassen.

For 3a:
Sukker er C12H22O11 her ved vi at n(sukker)=7,45 mol og kan beregne molarmassen til:

 M (sukker)=342,2965~ \frac{g}{mol}

Derfor kan vi beregne massen:

m(sukker)=n(sukker)*M (sukker)= 7,35~mol*342,2965~ \frac{g}{mol}=2516~g


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. februar 2016 af Caroolinee (Slettet)

Så den næste kommer til at hedde:

M= 12,0107+2*15,9994= 44,0095 g/mol. 

1,8 mol*44,0095 g/mol= 79,2171 g. 

Er det korrekt?


Svar #3
27. februar 2016 af vSilleBieber (Slettet)

Tak for hjælpen! :) 


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. februar 2016 af joak0575 (Slettet)

#2

Ja det er korrekt :)


Svar #5
27. februar 2016 af vSilleBieber (Slettet)

Kan du finde ud af nogle af de andre opgaver? :S


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. februar 2016 af joak0575 (Slettet)

Altså 1 og 2?
I 1 skal du finde molarmassen af de forskellige stoffer, dette finder du ved at summere de enkelte atomers molarmasser .

2 her skal du også bare bruge n=m*M


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. februar 2016 af Caroolinee (Slettet)

:)


Svar #8
28. februar 2016 af vSilleBieber (Slettet)

Forstår ikke helt hvordan jeg skal sætte tallene ind i 2'eren, altså hvad skal jeg indsætte på m's plads? 
Og er det NaCl jeg skal finde molar massen for?


Svar #9
28. februar 2016 af vSilleBieber (Slettet)

Og medhensyn til opgave 1, skal man så bare sige: 2*26,981538+32,066+4*15,9994?, for der jo også 3-tallet? S:


Brugbart svar (0)

Svar #10
28. februar 2016 af joak0575 (Slettet)

Du får at vide at der i 100 g toastbrød er 1,2 g NaCl. Herefter bliver du spurgt om hvor mange mol, dvs hvad er stofmængden, af NaCl i 100 g toastbød.

Det vilsige at du skal bruge at n=m/M hvor m 1,2 g (NaCl) og M er molarmassen for NaCl


Brugbart svar (0)

Svar #11
28. februar 2016 af joak0575 (Slettet)

#9

Du skal netop sige 2*26,981538+32,066+4*15,9994, men som du selv siger så er der 3-tallet, som fortæller dig at der er 3 af den SO4 derfor skal du gange det med 3 så regnestykket bliver:

2*26,981538+(32,066+4*15,9994)*3=342,1539 g/mol


Svar #12
28. februar 2016 af vSilleBieber (Slettet)

Så det vil sige: 1,2/22,989770+35,453= 0,02  

Hvad så, når der 7 foran H2O? 


Svar #13
28. februar 2016 af vSilleBieber (Slettet)

Har fundet ud af nummer 2 jeg skrev nu :p 


Brugbart svar (0)

Svar #14
28. februar 2016 af joak0575 (Slettet)

#12 Ja det er rigtig. og enheden er mol

og super :)


Skriv et svar til: Kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.