Matematik

Differencialregning: hastighed af funktion

28. februar 2016 af stxelev12345 (Slettet) - Niveau: B-niveau

DIFFERENTIALREGNING

Jeg har probelmer med at forstå/lave denne opgave: 

Finde hastigheden af en funktion
Massen af et radioaktivt stof som funktion af tiden er bestemt ved regneforskriften M(t) = 0,7 * 0,88^t
Masssen måles i mg og tiden måles i timer.
Bestem hastigheden af funktionen efter 8 timer.

En der kan hjælpe???  


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. februar 2016 af mathon

Bestem hastigheden af funktionen efter 8 timer
dvs
                m{\, }'(8)


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. februar 2016 af SuneChr

Hastigheden er  M '(8)


Svar #3
28. februar 2016 af stxelev12345 (Slettet)

Tak! 

Er dette rigtigt? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. februar 2016 af mathon

Det er ikke rigtigt.

                                  m{\, }'(t)= \ln(0{,}88)\cdot m(t)

                                  m{\, }'(8)= \ln(0{,}88)\cdot 0{,}7\cdot 0{,}88^{8}


Skriv et svar til: Differencialregning: hastighed af funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.