Matematik

Hjælp til opgave i differentialregning

28. februar 2016 af RasmusEu (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej SP.

Jeg har en parabel med forskriften: f(x)=0,01x^2-2x+100

I den første opgave skal man beregne den gennemsnitlige hældning, mellem skæringspunktet med y-aksen og hvor parablen berører x-aksen. Det har jeg gjort vha. sekanthældningen = -1.  

Nu skal jeg bestemme det punkt, hvor den gennemsnitlige hældning præcis er -1 på parablen. Hvordan gør jeg det?

Tak! (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2016 af mathon

            f{\, }'(x_o)=-1


Svar #2
28. februar 2016 af RasmusEu (Slettet)

Jeg er ikke sikker på hvad du mener med det udtryk. Kan du forklare fremgangsmåden? (:


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. februar 2016 af mathon

Beregn
                              f{\, }'(x)     
Beregn dernæst
                              f{\, }'(x_o)=-1 


Svar #4
28. februar 2016 af RasmusEu (Slettet)

Her er den afledte funktion:

f'(x)=0,02x-2

Hvordan beregner jeg det næste? 


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. februar 2016 af mathon

                    f{\, }'(x_o)=0{,}02x_o-2=-1

                                        0{,}02x_o=1

                                         x_o=50

                                                            


Skriv et svar til: Hjælp til opgave i differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.