Matematik

Hjælp til 2 spørgsmål!! 9. Klasse niveau

28. februar 2016 af mogesn123 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Spørgsmål 1. Jens Hanse har en bondegård med høns og grise, der tilsammen har 286 fødder. 

A. Skriv en ligning, som beskriver denne sammenhæng.

B. Hvordan kan det beskrives med en graf?

Spørgsmål 2.

Hvis man sætter parenteser ind i regneudtrykket 1 - 2 -3, kan man få to forskellige resulatater ( 1 - 2 ) - 3 = -4 eller 1 - (2 - 3) = 2.

Hvor mange forskellige resultater kan man få ved sætte parenteser ind i regneudtrykket 1 - 2 - 3 - 4 - 5?

Hurtig besvarelse please! Jeg skal bruge det lige nu. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2016 af swo (Slettet)

Spørgsmål 1.a

Antal høns: H

Antal grise: G

H*2+G*4=286

Spørgsmål 1.b

I et koordinatsystem angiver y-aksen antal høns, og x-aksen angiver antal grise.

I ligningen fra 1.a, isoleres H:

H = (286-4*G)/2

H ses som y-værdien. Udtrykket kan nu tegnes i koordinatsystemet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. februar 2016 af mette48 (Slettet)

Spørgsmål 2

Det nemmeste er nok at skrive mulighederne op

Husk at der kan sættes parentes om 2 eller 3 led


Skriv et svar til: Hjælp til 2 spørgsmål!! 9. Klasse niveau

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.