Matematik

Beregn f(x) ud fra fordoblingskonstant og punkt

28. februar 2016 af 123434 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Om en eksponentielt voksende funktion f oplyses det, at fordoblingskonstanten er 8 og at f(3)=12

Bestem f(11)!

f(11)=f(3+8)=2*f(3)=2*f(3)=2*12=24

f(11)=24

2)

Om en eksponentielt voksende funktion f(x)=b*ax oplyses, at fordoblingskonstanten er 5, og at f(3)=4,5

Bestem f (8)

f(8)=f(3+5)=2*f(3)=2*4,5=9

Jeg benytter mig af formlen f(x0*λ)=2*f(x0) hvor x0=startværdien og λ=fordoblingskonstanten

Er jeg på rette vej? Hvad hedder den formel, jeg har benytten i grunden?

Tusind tak på forhånd og god aften


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. februar 2016 af PeterValberg

Ja, du er på rette vej :-)

Skal der ikke stå:   f(x+ λ) = 2*f(x0)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Beregn f(x) ud fra fordoblingskonstant og punkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.