Matematik

Algebraiske brøker

29. februar 2016 af hej908 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan skriver disse brøker som en brøk? (dvs med en fællesnævner)

\frac{3x}{x-7} + \frac{21}{(x+3)(7-x)}


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. februar 2016 af VandalS

\frac{21}{(x+3)(7-x)} + \frac{3x}{x-7} = \frac{21}{(x+3)(7-x)} - \frac{3x}{7-x} = \frac{21}{(x+3)(7-x)} - \frac{3x(x+3)}{(7-x)(x+3)} = \frac{21-3x(x+3)}{(x+3)(7-x)}


Skriv et svar til: Algebraiske brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.