Matematik

2 spørgsmål vedrørende ekponentiel funktioner

29. februar 2016 af Liselotteeee (Slettet) - Niveau: A-niveau

hvordan løsr jeg disse 2 opgaver?

I begyndelsen af 1980 var Mexicos befolkning 67 millioner og væksten er 2,6% pr. år. Befolkningstallet betegnes med f(x), hvor x er antal år efter 1980.

a) Bestem en forskrift for f. 

og

hvordan isolere jeg h her?

A =  π r^2 + 2 π r h


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. februar 2016 af 123434 (Slettet)

Eksponentiel funktion→fast årlig procentvis vækst. f(x)=b*ax

b=67

a=1+r/100

a=1+2,6/100=1+0,026=1,026

f(x)=67*1,026x

f(x)=Mexicos befolkning målt i millioner

x=antal år efter 1980

b=67→Mexicos befolkningstal var 67 millioner i 1980

Fremskrivningsfaktoren a er 1,026, hvilket betyder, at Mexicos befolkningstal stiger med 2,6% om året


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. februar 2016 af 656

a) Forskrift:

f(x)=67*1,026^x


Skriv et svar til: 2 spørgsmål vedrørende ekponentiel funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.