Matematik

Sammensat rente

06. marts 2016 af NickNemeth (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Jeg har udregnet opgaven således:

Brugt formlen k=k0*(1+r)^(n)

Indsat værdierne: 5000*(1+0,24)^2 ? 7688.

________________________________________

Men jeg tænker at den også kan udregnes således:

24% af 5000 =

24*5000

_________

100

=

1200

Denne værdi ganges med 2 fordi der er tale om 2 år:

1200 *2 = 2400

Lægges til startværdi:

5000+2400 = 7400

________________________________________________________________________________

Men det er 2 forskellige værdier? Gør jeg noget forkert? :)

Vedhæftet fil: SLET.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2016 af Stats

I år 0, da låner han 5000 kr.

I år 1, da skylder han 6200 kr. (5.000 kr + rente ( = 1200 kr))

I år 2, da skylder han 7.688 kr. (6200 kr + rente ( = 1488 kr.))

Eller skrevet mere matematisk:

År 0: K0 = K0
År 1: K1 = K0(1 + r)
År 2: K2 = K1·(1 + r)

Da K1 = K0·(1 + r) så kan K2 skrives som:
K2 = K1(1 + r) = [K0(1 + r)](1 + r) = K0(1 + r)2

Ved indsættelse K2 = 5000·(1 + 0,24)2 = 7.688

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #2
07. marts 2016 af NickNemeth (Slettet)

Tak :D


Skriv et svar til: Sammensat rente

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.