Matematik

Maksimering af areal af en firkant i en del af en cirkel?

06. marts 2016 af standardbrugernavn (Slettet) - Niveau: B-niveau

Overskriften er måske lidt kringlet, men sagen er den at jeg skal bestemme det maksimale areal af en firkant inde i en del af en cirkel.

Jeg har fået følgende informationer opgivet:

diameter = 5,28 meter

højde = 3,57 meter

Jeg har også regnet cirklens ligning ud:

(5,28/2)^2=(x-0)^2+(y-0,93)^2

Jeg ville skyde på at jeg skulle arbejde med infinitesimalregning, men jeg er ikke helt klar over hvordan jeg skal anskaffe forskellige informationer.

Billede er vedhæftet

her er en direkte kopi fra beskrivelsen:

"Af praktiske årsager transporteres en del af godset i kasser, og pladsen begrænses af skrogets form. På figur 4 (vedhæftet) ses tværsnittet af sådan en kasse

Bestem det størst mulige tværsnitsareal for en kasse, som lastrummet kan rumme."

Vedhæftet fil: figur 4.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2016 af StoreNord

(5,28/2)^2=(x-0)^2+(y-0,93)^2

hvoraf kommer de 0,93; skal det ikke være 0?


Svar #2
06. marts 2016 af standardbrugernavn (Slettet)

iflg. tegningen ligger cirklen inde i y-aksen, deraf kommer x-koordinatet 0.

Jeg løste y ved at opstille to andengradsligninger

Vedhæfter min løsning

Vedhæftet fil:Capture.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. marts 2016 af StoreNord

Okay jeg tog fejl; troede centrum var i (0,0)


Svar #4
06. marts 2016 af standardbrugernavn (Slettet)

Virker "bumps" herinde? Er desperat, heh.


Svar #5
06. marts 2016 af standardbrugernavn (Slettet)

Prøver igen med et "bump"


Brugbart svar (1)

Svar #6
06. marts 2016 af Soeffi


Svar #7
06. marts 2016 af standardbrugernavn (Slettet)

Kan du uddybe udtrykket for den del af kassens lodrette side der er over cirklens centrum for mig?


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. marts 2016 af Soeffi

Diameter = 5,28 meter, højde = 3,57 meter.


Svar #9
06. marts 2016 af standardbrugernavn (Slettet)

Jeg kan ikke se det for mig, beklager.

Kan du skære det "ud i pap"?

Det ser ud til at være åbenlyst for dig, men jeg kan ikke rigtigt følge din tankegang.


Svar #10
06. marts 2016 af standardbrugernavn (Slettet)

Jeg sætter fuld pris på hjælpen, det skal lige siges.


Svar #11
06. marts 2016 af standardbrugernavn (Slettet)

Tror jeg har forstået den, takker!


Brugbart svar (1)

Svar #12
06. marts 2016 af Soeffi

#8

 

Vedhæftet fil:Untitled.png

Brugbart svar (1)

Svar #13
06. marts 2016 af Soeffi

#12 Arealet af det brune område kaldes f(x). h = 3,57 og d = 5,28. Radius i cirklen er d/2 = 2,64. 


Svar #14
06. marts 2016 af standardbrugernavn (Slettet)

Tror en masse mennesker vil nyde denne post, tak for hjælpen!


Brugbart svar (1)

Svar #15
06. marts 2016 af Soeffi

#13 Jeg glemte selve svaret, arealet:


Skriv et svar til: Maksimering af areal af en firkant i en del af en cirkel?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.