Fysik

hvor meet vejer 70 kg på planeterne

08. marts 2016 af sc1997 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej 

jeg ved ikke hvordan jeg udregner hvordan jeg skal finde ud af hvor meget man vejer på de forskellige planeter.

jeg ved godt at det er noget med tyndekraft, men er der en formel til det?

tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2016 af Budsmoke

Du skal starte med at finde gravitationskonstanterne for de planeter du skal regne på. og så må den formel du leder efter stå i din bog :)

Jeg mener det r den samme som på dette http://denstoredanske.dk/It,_teknik_og_naturvidenskab/Fysik/Relativitetsteori_og_gravitation/gravitation :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. marts 2016 af Eksperimentalfysikeren

Ikke gravitationkonstanter, der er kun én, men tyngdeacellerationerne.


Svar #3
09. marts 2016 af sc1997 (Slettet)

Jeg fandt formlen på nettet:

Tyng­dek­raften kan reg­nes ud fra følgen­de for­mel: 
G = m · g
G = tyng­dek­raften måles i enheden N
m = mas­sen af le­gemet måles i enheden kg
g = tyng­de­ac­ce­lera­ti­on måles i enheden m/s^2 eller N/kg

så jeg skal bare gange tyndekraft med massen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. marts 2016 af Eksperimentalfysikeren

Nej, tyngdeacceleration med masse. Man plejer at bruge F for kraft. G bruges til gravitationskonstanten.

F =m*g

F12= G*m1*m2/r122


Skriv et svar til: hvor meet vejer 70 kg på planeterne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.