Matematik

Matematik, problemregning

10. marts 2016 af sanapapas (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Nogle som kan hjælpe lidt til? Tak. :-) 

    Løs ligningerne:

4(3x - 2) = 5x + 13

                         

2x(3x - 4) = 2(3x^2 + 8)


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. marts 2016 af Jannik09 (Slettet)

4(3x-2)=5x+13

12x-8=5x+13

12x-5x=13+8

7x=21

Deler med 7 på begge sider: x=3

2x(3x - 4) = 2(3x  + 8)

6x^2-8x=6x+16

6x^2-16x-16

Dette er en 2. gradsfunktion, som du nu kan bearbejde. Jeg er ikke helt med på hvad du mener med det sidste, så hvis jeg har forstået det forkert, så endelig sig til, så jeg kan hjælpe dig hele vejen :-)

/Jannik


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. marts 2016 af OliverHviid

Start med at gange ind i parenteserne.

NB. Svar #1 var ikke oprettet, da jeg skrev dette indlæg, så det så jeg ikke.


Skriv et svar til: Matematik, problemregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.