Matematik

Løs ligning uden hjælpemidler HJÆLP!

13. marts 2016 af lerensa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal løse denne ligning uden hjælpemidler : 

 x^6 + 9x^3 + 8 = 0

Er det en andengradsligning, og i så fald kan en andengradsligning godt have andre potenser end x^2?

Håber på hurtig hjælp og vejledning


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2016 af mathon

     sæt
                  y=x^3


Svar #2
13. marts 2016 af lerensa (Slettet)

Hvordan mener du?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. marts 2016 af mathon

                           x^6+9x^3+8=0

                           \left (x^3 \right )^2+9x^3+8=0

                           y^2+9y+8=0

                                 y=\left\{\begin{matrix} -8\\-1 \end{matrix}\right.

Beregn x.

                                 


Svar #4
13. marts 2016 af lerensa (Slettet)

Mange tak!


Skriv et svar til: Løs ligning uden hjælpemidler HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.