Fysik

Hjælp til fysik!

15. marts 2016 af calliemoore (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg skal have hjælp med denne lille fysik opgave. Jeg aner ikke hvordan jeg skal gribe den an, håber i kan hjælpe! Jeg har forresten vedhæftet opgaven her. 

Vedhæftet fil: Fysik opgave.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2016 af Soeffi

Du skal regne energi om til bølgelængde.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. marts 2016 af Jerslev

Udfyld skemaet fra højre mod venstre. Du aflæser bølgelængden på de forskellige emissionslinjer og regner derfra energierne ud.
- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. marts 2016 af Pyrros

Jeg må ærligt indrømme at jeg ikke ved meget om dette, men prøv at få elektronvolten regnet om til joules, hvorved du bør kunne se et mønster. 

Se de andre svar


Svar #4
15. marts 2016 af calliemoore (Slettet)

Det forstår jeg ikke lige helt, vil du ikke please hjælpe mig med at starte med den? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. marts 2016 af Jerslev

Aflæs bølgelængerne for emissionslinjer er og omregn til energi. Det skulle du gerne have formler for. Husk at omregne bølgelængden til meter.
- - -

mvh

Jerslev


Svar #6
15. marts 2016 af calliemoore (Slettet)

Men jeg forstår ikke helt hvordan man aflæser bælgelængderne for emissionslinjer, altså hvad vil det sige? Ved godt at det her er et mega dumt spørgsmål....Men jeg har virkelig brug for hjælp


Svar #7
15. marts 2016 af calliemoore (Slettet)

Hvis jeg skal finde bølgelængden for fx. helium skal jeg så plusse alle de bølgelængder jeg kan se der og dividere med det antal der er? (altså finde gennemsnittet)


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. marts 2016 af Soeffi

#6

De farvede emmisionslinjer, der er på billedet er bølgelængder målt i nm. Der gælder, at

     E = h·c/λ,

     hvor E er lysets enegi, h er Planks konstant, c er lysets hastighed og λ er lysets bølgelængde. 

Emmisionslinjerne fremkommer ved at der sendes strøm gennem et rør, der indeholder en gas med hver af de pågældende grundstoffer, hvorpå grundstofferne udsender lys. Lyses deles på i linjer ved hjælp af en prisme.


Svar #9
15. marts 2016 af calliemoore (Slettet)

.


Svar #10
15. marts 2016 af calliemoore (Slettet)

Jeg er stadig lidt lost. Hvad skal jeg så skrive bølgelængden er i skemaet for fx helium? Skal jeg bare vælge en tilfældig en af de der emissionslinjer?


Brugbart svar (0)

Svar #11
15. marts 2016 af Soeffi

#10 Det er omvendt: du har fået tre energier og skal omregne dem til bølgelængder.

Svar #12
15. marts 2016 af calliemoore (Slettet)

Nårhhhh. Hvilken formel er det man bruger for at omregne fra E (eV) til E(J)? :)


Brugbart svar (0)

Svar #13
15. marts 2016 af mathon

                     1\; eV=1{,}60218\cdot 10^{-19}\; J

                     1=1{,}60218\cdot 10^{-19}\; \frac{J}{ eV}


Svar #14
15. marts 2016 af calliemoore (Slettet)

Betyder det så at 3,07 E (eV) er 4,918 684 403 1×10^-19 J? :)


Brugbart svar (0)

Svar #15
15. marts 2016 af mathon

       3{,}07\; eV=\left (3{,}07\; eV \right )\cdot 1=\left (3{,}07\; eV \right )\cdot (1{,}60218\; \tfrac{J}{eV})=4{,}91868\cdot 10^{-19}\; J

      f=\frac{E}{h}=\frac{4{,}91868\cdot 10^{-19}\; J}{6{,}62607\cdot 10^{-34}\; J\cdot s}=7{,}42323\cdot 10^{14}\; Hz


Svar #16
15. marts 2016 af calliemoore (Slettet)

Tusind tak! :) men hvordan omregner man så fra J til f (Hz)? og fra f (Hz) til lambda (m) og fra lambda (m) til lambda (nm)?

Jeg sætter kæmper pris på din hjælp og er villig til at give noget til gengæld :))))


Brugbart svar (0)

Svar #17
15. marts 2016 af mathon

  \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \lambda =\frac{c}{f}=\frac{2{,}99792\cdot 10^8\; \tfrac{m}{s}}{7{,}42323\; s^{-1}}=4{,}03857\cdot 10^{-7}\; m=403{,}857\cdot 10^{-9}\; m=403{,}857\; nm


Svar #18
15. marts 2016 af calliemoore (Slettet)

Tusind tusind taak!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #19
15. marts 2016 af Soeffi

#12 Du behøver ikke at omregne, du kan bare bruge den værdi af Planks konstant, der har eV·s som enhed. 

h = 4.136×10−15 eV·s

c = 300.000 km/s = 3·1017 nm/s

λ = h·c/E = (4,136×10−15 eV·s · 3·1017 nm/s)/E = (1240,8/E) nm 

E = 3,07 eV => λ = (1240,8/3,07) nm = 404 nm

E = 2,52 eV => λ = (1240,8/2,52) nm = 492 nm

E = 2,27 eV => λ = (1240,8/2,27) nm = 547 nm


Svar #20
15. marts 2016 af calliemoore (Slettet)

Ahh tak. Jeg har lige brug for hjælp til en sidste ting. Vil du hjælpe mig med at finde ud af hvilke af de tre grundstoffer det så er?


Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.