Matematik

Eksponentielt voksende funktion

16. marts 2016 af 123434 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg ved, at T2=3 og (5,20) og (8,40)

Hvis jeg skal beregne f(x)=10

Jeg ved, at f(2)=10

Men hvordan kan man regne det ud matematik 

Tusind tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. marts 2016 af peter lind

Hvad er T2, (5,20) og (8,40)

Det eneste du skriver klart er f(2) = 10

Kan vi ikke få hele opgaven ?


Svar #2
16. marts 2016 af 123434 (Slettet)

Der er givet en eksponentiel voksende funktion

Den eksponentielle funktion går gennem (5,20) og (8,40)

Bestem fordoblingstiden for f

Så skal jeg bestemme f(x)=10 og f(11)

Jeg er bare lidt i tvivl om, hvordan man matematisk beregner sig frem til f(2)=10


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. marts 2016 af peter lind

fordoblingskontanten er 3. da f(5) = 20 er f(2) = f(5-3) = 20/2 = 10

Du kan måske bedre se det på at hvs du forøger x = 2 med 3 får du fordoblet funktionsværdien


Skriv et svar til: Eksponentielt voksende funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.