Matematik

matematik spørgsmål problemregning

17. marts 2016 af fks10 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Kaj skal beregne hvor mange mursten der skal bruges til muren.

Muren har to sideflader, der hver har arealet 9,80 m2. Der skal bruges 66 mursten pr. kvadratmeter.

Hvor mange mursten skal der cirka bruges til at bygge muren?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2016 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. marts 2016 af PeterValberg

Slettet, da det var forkert, - se #4

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
17. marts 2016 af fks10 (Slettet)

Hej Peter,

jeg taster dette ind på min lommeregner.

66/19,60= 3,367346939


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. marts 2016 af PeterValberg

Det var noget værre sludder og vrøvl, det jeg fik skrevet i #2, undskyld :-)
Du skal selvfølgelig gange de to tal...

antal mursten = 19,60 m2 · 66 mursten/m2 = .... mursten

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
17. marts 2016 af fks10 (Slettet)

det helt okay :) forstår det også lidt bedre nu hehe..

Har også lige den her opgave..

Kaj skal fremstille den mørtelblanding, som han skal bruge til at bygge muren. Mørtelblandingen

fremstiller han ved at blande cement og kalkmørtel. Vægtforholdet mellem cement og kalkmørtel

skal være 1:8.

Hvor mange kilogram kalkmørtel skal Kaj bruge til en sæk med 25 kg cement?


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. marts 2016 af PeterValberg

Vægtforholdet mellem cement og kalkmørtel skal være 1:8.

Hvor mange kilogram kalkmørtel skal Kaj bruge til en sæk med 25 kg cement?

For hver kg cement skal der bruges 8 kg kalkmørtel (25 · 8 = ....)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #7
17. marts 2016 af fks10 (Slettet)

Okay tak for hjælpen. Har lige en allersidste opgave ;)

På sækkene med kalkmørtel står der kun, at hver sæk rummer 15 L. Murermesteren fortæller,

at 1 kg cement fylder ca. 0,9 L, og at rumfangsforholdet mellem cement og kalkmørtel skal

være 1:6.

Hvor mange kilogram cement skal Kaj bruge til en sæk, der rummer 15 L kalkmørtel?


Skriv et svar til: matematik spørgsmål problemregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.