Matematik

Funktioner

17. marts 2016 af miljoi - Niveau: C-niveau

En funktion givet ved

f(x)=5*xa

Grafen for denne funktion går gennem punktet (2, 40)

Bestem tallet a.

Hvordan gøre jeg???


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2016 af LarsJensen0 (Slettet)

du indsætter de tal du kender i funktionsforskriften og isolerer a


Svar #2
17. marts 2016 af miljoi

men hvad kender jeg? Ved ikke hvordsn? :((


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. marts 2016 af Soeffi

#0

f(x)=5·xa

Grafen for denne funktion går gennem punktet

(x, f(x)) = (2, 40)

Bestem tallet a.

Prøv nu.


Svar #4
17. marts 2016 af miljoi

Ja, hvad skal jeg indsætte hvor??


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. marts 2016 af Soeffi

#3 Grafen for funktionen går gennem punktet (x, f(x)) = (2, 40)

betyder, at f(2) = 40, dvs. man får følgende ligning med den ubekendte a: 

5·2a = 40 => 2a = 40/5 => ln(2a) = ln(40/5) => a·ln(2) = ln(8) => a = ln(8)/ln(2)


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.