Matematik

Transponering (vektorer) - opgave

21. marts 2016 af jasmin1803 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej! Jeg har problemer med, at få løst nedenstående opgave.

Vi betragter to kvadratiske matricer A og B, og den kvadratiske matrix C = ABB^tA^t, hvor t betegner transponeringen.

1) Vis, at matricen C er symmetrisk.

Jeg ved, at det skal gælde for en symmetrisk matrix at den kvadratiske matix transponeret er lig sig selv. Dog kan jeg ikke finde ud af, hvordan jeg skal vise det i denne opgave. 

Tak på forhånd. :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2016 af SådanDa

Du ved måske at (AB)t=BtAt, og (At)t=A, dette kan du bruge, prøv at opskriv Ct, og omskriv ved hjælp af disse regler! :)


Skriv et svar til: Transponering (vektorer) - opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.