Matematik

Arrig rapper opgave

21. marts 2016 af EmilovichDK (Slettet) - Niveau: B-niveau

Spørgsmålet er måske ikke til B niveau, men jeg vil stadig sætte pris på, hvis nogen ville hjælpe mig. Det er opgave c.

Spørgsmålet lyder således:

Dine skælvende knæ er ved at bukke under, så du har intet andet valg end at rejse dig lidt op, således at din højde nu er 0,8m. Dit plankeværk er 1 meter højt, og Ice Cubes øjne be?nder sig i 2 meters højde. For at forblive skjult for den arrige rapper, nærmer du dig plankeværket, indtil du igen er skjult.


c) Hvor langt fra plankeværket skal du beinde dig, for at Ice Cube ikke kan se dig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2016 af Toonwire

Først opstiller du et udtryk for Ice Cube's blik i retning mod manden bag plankeværket.

f(x)=-0.1x+1

Du ved, at manden er i en højde af 0.8 meter og at han bevæger sig mod plankeværket.
Altså er manden et løbende punkt (x,0.8).  x\in [0,5]

Du kan nu løse ligningen for x:

0.8=-0.1x+1~~\Leftrightarrow~~ x=2

Dvs. når manden står præcis 2 meter fra plankeværket, kan Ice Cube stadig lige akkurat se ham.
Derved bliver løsningen enhver afstand mindre end 2. Altså  x < 2.


Svar #2
21. marts 2016 af EmilovichDK (Slettet)

Tak tak :)


Skriv et svar til: Arrig rapper opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.