Fysik

Er jeg på rette spor med min formel

22. marts 2016 af Luluandersen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg sidder lige og skal beregne nyttevirkningen for mit forsøg. Derfor er jeg først nød til at bregne den tilførte energi samt den anvendte. 

Ser dette nogenlunde rigtigt ud? 

ΔEanvendt= mvand * cvand *ΔT = 

0,914 kg * 4186 J/kg*ºC * 79,5 ºC = 304167 * ºC2 *J (Jeg er lidt i tvivl om, hvad enheden bliver på resultatet?) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2016 af GalVidenskabsmand (Slettet)

0,914 kg * 4186 J/(kg*ºC) * 79,5 ºC = 304167 J

oC står i nævneren, så det går ud med det andet oC.


Svar #2
22. marts 2016 af Luluandersen (Slettet)

Fantastisk, tusinde tak! 


Svar #3
22. marts 2016 af Luluandersen (Slettet)

Jeg har nu beregnet min nyttevirkning til at være: η= 304167 J / 1.101.600 J = 0,2761 J 

Er det ikke et meget lille resultat? Har jeg evt. gjort noget forkert? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. marts 2016 af GalVidenskabsmand (Slettet)

 η= 304167 J / 1.101.600 J = 0,2761

Der skal ikke enhed på. J går ud med J.


Svar #5
22. marts 2016 af Luluandersen (Slettet)

Men skal man ikke altid have en enhed på i fysik?

Brugbart svar (0)

Svar #6
22. marts 2016 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Ikke hvis der ikke er nogen enhed. Nyttevirkning er et forhold mellem to energier, så den har ikke nogen enhed.


Svar #7
22. marts 2016 af Luluandersen (Slettet)

Okay super, tak for hjælpen!

Skriv et svar til: Er jeg på rette spor med min formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.