Kemi

Hvordan omregner jeg brændværdien for ethanol fra MJ/kg til MJ/mol?

25. marts 2016 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan omregner jeg brændværdi for ethanol fra MJ/kg til MJ/mol?

Ethanol 25,3 MJ/kg 

Facit: Ethanol 1,17 MJ/mol 

Hvilken formel/ metode skal jeg bruge for at omregne til MJ/mol? 

På forhånd tak. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. marts 2016 af mathon

M(ethanol) = SU\! M\left ( \left \{ \left. 2,6,1 \right \} \right.\cdot \left \{ \left. 12.011,1.008,15.999 \right \} \right. \right )\cdot 10^{-3}\; \tfrac{kg}{mol}=0{,}046069\; \tfrac{kg}{mol}

                     1 mol = 0,046069 kg

                     1 = 0,046069 kg/mol

hvoraf
                      25{,}3\; \tfrac{MJ}{kg}=\left ( 25{,}3\; \tfrac{MJ}{kg} \right )\cdot 1=\left (25{,}3\; \tfrac{MJ}{kg} \right )\cdot \left ( 0{,}046069\; \tfrac{kg}{mol} \right )=1{,}17\; \tfrac{MJ}{mol}


Svar #2
25. marts 2016 af annahansen2 (Slettet)

Jeg forstår ikke de første beregninger  SUM (2,6,1) *(12,011,1,008,15,999) *10-3 kg/mol = 0,046069 kg/mol

Hvor kommer talene fra i parantes SUM (2,6,1)  og (12,011,1,008,15,999)?

På forånd tak. 


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. marts 2016 af mathon

Ethanol
                 C_2H_5OH=C_\textbf{2}H_\textbf{6}O_\textbf{1}

atommasserne finder du i Det Periodiske System


Svar #4
25. marts 2016 af annahansen2 (Slettet)

I det periodiske system står C= 12, H=, O =16,0, men når jeg skriver det sådan 

(2+6+1)*(12,0'1+16,0)*10-3  får jeg 0,029.

Hvad er det jeg gør forkert? - jeg har prøvet gentagende gange, men får ikke 0,046069

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #5
25. marts 2016 af mathon


      \left (\left (2\cdot 12{,}011+6\cdot 1{,}008+15{,}999 \right )\cdot 10^{-3} \right )\; \tfrac{kg}{mol}=0{,}046069\; \tfrac{kg}{mol}


Skriv et svar til: Hvordan omregner jeg brændværdien for ethanol fra MJ/kg til MJ/mol?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.