Dansk

Kan bogen "Utopia" gå som et fiktionsværk?

29. marts 2016 af Cille95 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa! Jeg sidder og fører en samtale med min dansklærer omkring, hvorledes man kan kalde bogen "Utopia" af Thomas More for fiktion.

Det er i forbindelse med, at jeg skal vælge et værk op til eksamen, og dette værk skal være fiktion.

Min lærer siger her, at denne bog ikke tæller som en fiktionsbog, men en filosofi-bog, fordi den ikke opfylder "fikionens genrekontrakt".

Jeg, som umiddelbart har læst halvdelen af bogen mener anderledes.

Derfor savner jeg nogle andres meninger og kommentarer på denne sag.

På forhånd mange tak for hjælpen!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2016 af Stygotius (Slettet)

Selve titlen "Utopia" (= intetsteds) angiver klart at der er tale om fiktion, -om noget opdigtet, noget forestillet, på samme måde som Platons "Staten".

I øvrig kan ordet på engelsk også læses som "Eutopia (= et godt sted). Begge ord udtales [ju'toupia].

Ordet "fiktion" kommer af latin "fingo" = udforme, opdigte, finde på. Det er noget vrøvl at sige at "Utopia" ikke er fiktion, men sagprosa. Bogen beskriver en tænkt verden.


Skriv et svar til: Kan bogen "Utopia" gå som et fiktionsværk?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.