Matematik

Navn på tandpastatube form

30. marts 2016 af jeanluca (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Kære jer.

Hvad hedder formen på en tandpastatube? (en kegle med fladt hovede i stedet for en spids)

Er der ligeledes en formel for at beregne rumfanget af sådan en?

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2016 af Studentos

Kommer an på hvilken tandpastatube det er. 

Nogle er bl.a. cylinderformet (undtagelsesvis bund og top). 


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. marts 2016 af shno12 (Slettet)

Du kan bruge denne  formel, for at finde rumfanget af en kegle md fladt hovede. 

Keglestub med højde og de 2 radier

V=1/3•π•h•(r21+r22+r1•r2)

V = Rumfang (Volumen).

r1 = Radius af den ene cirkel.

r2 = Radius af den anden cirkel.

h = Højden


Svar #3
30. marts 2016 af jeanluca (Slettet)

Der er tale om den der er cylinderformet ved proppen (hvor tandpastaen kommer ud) og så flad i bunden. Se vedhæftede billede.

Vedhæftet fil:getimage.ashx.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #4
30. marts 2016 af SuneChr

Det er et vanskeligt legeme at finde en rumfangsformel for.
Det nærmeste man vel kan komme er at forestille sig, at man skærer tynde skiver vinkelret på længderetningen af tuben og antager, at snittets profil er elliptisk. Man kan da finde arealet af en sådan skive og gange med tykkelsen. Derefter adderer man alle rumfangsbidragene. Det vil dog ligge ud over opgavens niveau.


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. marts 2016 af SuneChr

# 4 fortsat

SP 3103160005.GIF

Vedhæftet fil:SP 3103160005.GIF

Brugbart svar (0)

Svar #6
31. marts 2016 af Soeffi

#0. Du kan også forestille dig, at det er en cylinder, hvor der er skåret to stykker af, så man får en kile. Denne kile vil have rumfanget: (π - 4/3)·R2·H.


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. marts 2016 af hesch (Slettet)

Så stop dog alt det regneri.

Det står på tuben: 100ml.


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. april 2016 af SuneChr

# 0
En interessant opgave du har bragt på bane. Der er visse udfordringer, man ikke kan lade ligge.
# 4 og 5  fortsat.
SP 0104160305.GIF
 

Vedhæftet fil:SP 0104160305.GIF

Skriv et svar til: Navn på tandpastatube form

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.