Matematik

Beregning af vektors komposanter.

30. marts 2016 af 199001 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg ved at vektor er 8 cm lang, jeg skal opløse den i to komposanter, de går begge ud fra vektorens begyndelsespunkt, i 20 grader og 60 grader.   Jeg skal så finde længden af de to vektorer.

Jeg har forsøgt at tegne vektoren, og dens komposanter for at lave trekants beregning, men jeg kender ikke nok til at kunne bruge cosinus-relationen, og jeg kan ikke umildbart tegne en retvinklet trekant.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2016 af fosfor (Slettet)

Det er uendelig mange løsninger. F.eks. at komposanten med 20 grader er 8 cm, og den anden 0 cm. Eller at komposanten med 60 grader er 8 cm, og den anden 0 cm. Samt uendelig mange mellemliggende løsninger...


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. marts 2016 af mathon

  Komposanterne er
                                    F_1=\frac{\sin(v_2)}{\sin(v_1+v_2)}\cdot F

                                    F_2=\frac{\sin(v_1)}{\sin(v_1+v_2)}\cdot F


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. marts 2016 af mathon

De 8 cm svarer til kraften F målt i Newton.


Svar #4
31. marts 2016 af 199001 (Slettet)

Hvis jeg forsøger at beregne med formel fra svar # får jeg:

F1=(sin(20)/sin(60-20))*8=9,8 cm

og 

F2=(sin(60)/sin(20-60))*8=3,27 cm

Dette er ikke svar muligheder. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. marts 2016 af mathon

                                   F_1=\frac{\sin(20^\circ)}{\sin(80^\circ)}\cdot (8\; cm)=2{,}77\; cm

                                    F_2=\frac{\sin(60^\circ)}{\sin(80^\circ)}\cdot (8\; cm)=7{,}04 \; cm


Skriv et svar til: Beregning af vektors komposanter.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.