Matematik

Hvordan beregner man ennemsnitsfart?

03. april 2016 af Justlaur (Slettet) - Niveau: 8. klasse
Hvordan beregner man gennemsnitsfarten af noget? Fx. Et skib sejler 81 km/t på 398 min, hvordan skal den løses? Tak

Brugbart svar (1)

Svar #1
03. april 2016 af OliverHviid

Gennemsnitsfart= Vejlængde/tid

I dit eksempel: 81 km*1000= 81000 meter

398 minutter*60= 23880 sekunder

81000 meter/ 23880 sekunder*3,6≈ 12,2 km/t

Eller du kan også sige:

398 minutter/60= 6,633... timer

81 km/6,633... timer≈ 12,2 km/t


Svar #2
03. april 2016 af Justlaur (Slettet)

Mange tak, det hjalp;)

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. april 2016 af OliverHviid

Selv tak.


Skriv et svar til: Hvordan beregner man ennemsnitsfart?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.