Matematik

HJÆLP TIL MATEMATIK AFLEVERING

03. april 2016 af MathildeAndersen1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har en matematik aflevering for til i næste uge og jeg er helt lost på de her opgaver. Er der en som kan udregne det for mig? evt. have noget tekst med. :)

Nedenstående tabel viser vejdirektoratets opgørelse over antal trafikdræbte personer i det 1. halvår for hvert af årene 2007-2012.

I en model antages det, at udviklingen i antal trafikdræbte personer kan beskrives ved en funktion af typen

y=ax+b,

År                            | 2007 | 2008 | 1009| 2010 | 2011 | 2012

Antal trafikdræbte| 195   | 190    | 161  |110    |107    |82

hvor y betegner antal trafikdræbte personer i det 1. halvår, og x betegner tiden (målt i år

efter 2007).

a)  Benyt tabellens data til at bestemme konstanterne a og b.

b)  Benyt modellen til at bestemme antal trafikdræbte i det 1. halvår af 2013.

c)  Bestem det år, hvor antal trafikdræbte i det 1. halvår ifølge modellen er nede på 50 personer. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april 2016 af fosfor (Slettet)

Du skal bruge f.eks. http://www.graphpad.com/quickcalcs/linear1/ til at finde a og b. Skriv alle x og y ind, og tryk enter. (resultatet står nederst ved "Equation")

b) indsæt x = 2013 i a*x + b

c) løs a*x + b = 50 mht. x


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. april 2016 af SuneChr

# 0
a)  Lav lineær regression på tabellens data.  Bemærk x = 0 for året 2007
b)  Find y for x = 6   ( # 1: ikke x = 2013)
c)  Løs   ax + b = 50   som # 1 også skriver.
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. april 2016 af 656

a) Se vedhæftet.

a=-24,714

b=202,62.

b) y findes når x=6 

y=-24,714*6+202,62=54,336≈54 trafikdræbte

c) y sættes til at være 50 og x isoleres.

-24,714*x+202,62=50
-24,714·x=50-202,62
(-24,714·x)/(-24,714) =(-152,62)/(-24,714)
x=6,175447

Det er altså i år 2007+6=2013 at der er 50 trafikdrabte


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. april 2016 af 656

Grafen er lavet ud fra den vedhæftede tabel.


Skriv et svar til: HJÆLP TIL MATEMATIK AFLEVERING

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.