Matematik

Andengradspolynomium har følgende forskrift - bestem for hvilken værdi af c, den har netop én rod

04. april 2016 af shadyp - Niveau: B-niveau

Hej Studieportalen.

Jeg sidder i knibe ved denne opgave, håber I kan hjælpe.

Et andengradsplynomium f har følgende forskrift

f(x)=x^2-6x+c

a) Bestem, for hvilken værdig af c andengradspolynomiet f har netop én rod

Tusind tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2016 af 123434 (Slettet)

når d=0, så er der én rod

d=b2-4*a*c  diskriminanten angiver antallet af løsninger/rødder for andengradspolynomiet 

Sætter d=0

0=b2-4*a*c

a=1, b=-6 og c=?

0=-62-4*1*c

0=36-4*c

c=9

Når c=9, så er diskriminanten 0, og så har andengradspolynomiet én rod


Skriv et svar til: Andengradspolynomium har følgende forskrift - bestem for hvilken værdi af c, den har netop én rod

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.