Matematik

Rentes rente

04. april 2016 af Dimondenhonningglaseredeskinke (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hvor mange kroner skal der indsættes på en konto i en bank, der giver 1,5% i årlig rente, hvis der efter 15 år skal kunne stå 12.890 kr på kontoen? :)

Jeg håber du svarer snart kære Peter Valberg :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. april 2016 af 656

Der er tale om en eksponentiel udvikling.

En eksponentiel udvikling kan beskrives med formlen y=b*ax.

Hvis vi indsætter alle de kendte værdier får vi ligningen 12890=b*1,01515

Løs ligningen 12890=b*1,01515 så har du fundet svaret. Hvis du har brug for en uddybning så skriv til.


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. april 2016 af fosfor (Slettet)

femten gange stiger beløbet med en faktor 1,015, hvilket giver en samlet forøgelse på 1,01515

Løs derfor Startbeløb * 1,01515 = 12.890


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. april 2016 af Studentos

Brug renteformlen

K_0 \rightarrow startkapital    K_n \rightarrow slutkapital    n \rightarrow terminer      r \rightarrow renten i decimaltal

K_0=\frac{K_n}{(1+r)^n}               K_0=\frac{12890}{(1+0.015)^1^5} (regn ud for facit)


Skriv et svar til: Rentes rente

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.