Fysik

Beregn antal mol gas

04. april 2016 af VI1000 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

En beholder med volumet V indeholder dihydrogengas (H2)
Jeg skal beregn antal mol gas.

Jeg har følgende oplysninger.
V = 75 L
p = 1,8•105 Pa
m = 0,13 kg
 

På forhånd tak.


Svar #1
04. april 2016 af VI1000 (Slettet)

Jeg har lavet en fejl, det skal være diisse her tal:

Hej,

En beholder med volumet V indeholder dinitrogengas (N2)
Jeg skal beregn antal mol gas.

Jeg har følgende oplysninger.
V = 75 L
p = 1,8•105 Pa
m = 0,13 kg
 

På forhånd tak


Svar #2
04. april 2016 af VI1000 (Slettet)

Løsning:
n=m/M
Molarmassen af Ner 14 g/mol

n = 0,13•103 / (2•N2 -> 28 g/mol) -> n = 4,6 mol

Svar #3
04. april 2016 af VI1000 (Slettet)

..


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. april 2016 af mathon


                n=\frac{0{,}13\; kg}{0{,}028\; \tfrac{kg}{mol}}=4{,}64\; mol


Skriv et svar til: Beregn antal mol gas

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.