Matematik

Bestem f(4)

05. april 2016 af Vaksersød (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg har følgende opgave.

En funktion f er bestemt ved

f(x) = 4/x + 3x

Bestem f (4)

Skal jeg så differencerer den først eller skal jeg blot sætte 4 ind på x's pladser?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2016 af hesch (Slettet)

Det sidste.

"differentiere", staves det


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. april 2016 af AskTheAfghan

Hvis der står f '(4), så skal du differentiere den før du indsætter x = 4.


Svar #3
06. april 2016 af Vaksersød (Slettet)

Ok tak for hjælpen, men som jeg forstår det, så skal jeg så blot sætte 4 ind på x's pladser og se hvad det giver. Er det korrekt?


Svar #4
06. april 2016 af Vaksersød (Slettet)

Er det her så korrekt:

f(4) = 4/4 + 3(4)
?f(4) = 4/4 + 12
?f(4) = 1 + 12

skal jeg så regne det sammen så det giver

?f(4) = 13

eller skal jeg bare lade det stå. Please hjælp!


Skriv et svar til: Bestem f(4)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.