Matematik

MATEMATIK HJÆLP!!! OMVENDT PROPORTIONAL

05. april 2016 af emilie321 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hvorfor ser den omvendte proportionalitets funktion ud som den gør? Er der en som kan bevise hvorfor, at funktionen er som den er? Hvorfor at ens forskrift er end med, at se ud som den nu er?


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. april 2016 af mathon

Fordi kravet er, at hvis
den ene variable bliver n gange større, så bliver den anden variable n gange mindre (omvendt proportion)
hvoraf
               (n\cdot x)\cdot \left ( \frac{1}{n}\cdot y \right )=x\cdot y=x_o\cdot y_o=k

generelt
                    y\cdot x=k


Svar #2
06. april 2016 af emilie321 (Slettet)

Hvad står ''n'' for? og hvor har du fundet din information henne? ;)


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. april 2016 af mathon

n\in\mathrm{R}.

Informationen er betydningen af omvendt proportionale størrelser.


Svar #4
06. april 2016 af emilie321 (Slettet)

Så n står for omvendt proportionale størrelse? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. april 2016 af mathon

Nej


Skriv et svar til: MATEMATIK HJÆLP!!! OMVENDT PROPORTIONAL

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.