Matematik

Opgaver med naturlig logaritme

06. april 2016 af jcolelove - Niveau: A-niveau

Hej, jeg sidder og kæmper med disse opgaver. Er der evt. en venlig sjæl der vil forklare mig hvordan disse skal løses? Vi er næsten lige startet på emnet logaritmer, og jeg forstår det ikke (overhovedet).

Tak på forhånd!

a)      ln(2x)=3

b)      ln(x^2 +1)=ln(2)

c)      ln(x-1)-2*ln(x)=3


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. april 2016 af 123434 (Slettet)

eulers konstant(e) er det modsatte af den naturlige logaritme ln, og disse vil derfor ophæve hinanden

ln(2x)=3

eln(2x)=e3

2x=e3

2x/2=e3/2

x=10,04


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. april 2016 af JulieW99

Du tager grundtallet e til ln på begge sider af lighedstegnet.

- - -

Vh Julie


Svar #3
06. april 2016 af jcolelove

Okay tak det var også det jeg selv var kommet frem til faktisk! Hvordan løser jeg b) og c)? Dem har jeg meget sværere ved... 


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. april 2016 af JulieW99

På præcis samme måde :)

- - -

Vh Julie


Svar #5
06. april 2016 af jcolelove

Vil du ikke skære det lidt ud i pap? Jeg kan ikke finde ud af det.. :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. april 2016 af JulieW99

Jeg synes du skal prøve, og så kan jeg korrigere dig. :)

- Hver gang du har ln, tager du grundtagget e og opløfter ln og det der står i dens parents som eksponent til e.

- - -

Vh Julie


Svar #7
06. april 2016 af jcolelove

Forståeligt!

Det var lige nemmere at sætte det ind som et billede :)
Jeg var i tvivl om hvad jeg skulle dividere med på begge sider?


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. april 2016 af 123434 (Slettet)

ln(x2+1)=ln(2)

eln(x^2+1)=eln(2)

x2+1=2

x2+1-2=2-2

x2-1=0

x2-1+1=0+1

x2=1

√x2=+-√1

x=1 V x=-1


Svar #9
06. april 2016 af jcolelove

Den sidste har jeg ingen idé om hvordan jeg skal stille op...


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. april 2016 af AskTheAfghan

#7    På højre siden, skriver du eln(2), men du glemmer, at det er det samme som 2, altså eln(2) = 2.

#9    Benyt at ln(a/b) = ln(a) - ln(b), og ln(cd) = d ln(c).


Svar #11
06. april 2016 af jcolelove

Tak for hjælpen alle sammen! Det er en stor hjælp! Dog er stadig ikke helt med på c)


Brugbart svar (0)

Svar #12
06. april 2016 af AskTheAfghan

c) På venstre side er ln(x - 1) - 2ln(x) = ln(x -1) - ln(x2) = ln((x - 1)/x2).


Svar #13
06. april 2016 af jcolelove

Jeg forstår ikke helt?


Skriv et svar til: Opgaver med naturlig logaritme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.