Matematik
vedhæftet 2 opgaver
hvis nogen har kendskab til disse opgaver, må de gerne bidrage : )
Svar #1
14. april 2016 af Triiina (Slettet)
jeg har fået ligningen til y=18x-35 til opgave 11. er det korrekt ?
Svar #2
14. april 2016 af 123434 (Slettet)
11)
f(x)=ln(x)+x3-4x
Bestem en ligning for tangenten til f i punktet (2,f(2)!
f'(x)=1/x+3x2-4
f'(2)=1/2+3*22-4=8,5
f(2)=0,69
y=f'(x0)*(x-x0)+f(x0)
y=8,5*(x-2)+0,69
y=8,5x-17+0,69
y=8,5x-16,31
Svar #3
14. april 2016 af Triiina (Slettet)
skal lige kig på den : )
monotoniforhold. der differentiere jeg. men differentiere jeg y= 8,5x-16,31?
Svar #4
14. april 2016 af 123434 (Slettet)
Opgave 12
a)
En funktion f er bestemt ved f(x)=(x2-6x+5)*(1+a2*x)
Bestem arealet af M, når a=2
Du er først nødt til at finde ud af, hvor grafen skærer x-aksen før, at du kan beregne arealet.
f(x)=0 for at finde skærringer med x-aksen
f(x)=(x2-6x+5)*(1+22*x2)=0
Vha. wordmat får man x=1 og x=5
Det ses dog, at det skraverede areal skærer x-aksen i P(0,f(0)) og arealet må derfor gå til 0 til 5
∫50(x2-6x+5)(1+22*x2)dx=-425
Svar #5
14. april 2016 af 123434 (Slettet)
Opgave 12b)
Bestem a, når arealet af M er 40
∫50(x2-6x+5)*(1+a2*x2)dx=40
Skriv et svar til: vedhæftet 2 opgaver
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
