Matematik

Løs ligningen:

14. april 2016 af XXKA (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey allesammen:)

Jeg er igang med en matematik aflevering, og kan ikkke finde ud af et spørgsmål. Det lyder således: 

2(3 x-1) = 4 x + 8

Håber nogle af jeg kan hjælpe, og gerne med mellemregninger, så jeg bedre kan forstå det:)

Tak på forhånd:) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2016 af 123434 (Slettet)

2(3x-1)=4x+8

2*3x+2*-1=4x+8

6x-2=4x+8

6x-2+2=4x+8+2

6x=4x+10

6x-4x=4x+10-4x

2x=10

2x/2=10/2

x=5


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. april 2016 af Vennerne (Slettet)

Hej.

Du skal først fjerne paranteserne. Det gør du ved at gange ind i den, dvs. 2*3x og 2*-1

Derved får du 6x-2 på den ene side, og har stadig 4x + 8 på den anden side.

Herefter skal du have samlet alle "x-erne" på den ene side af lighedstegnet. Husk at du skal gøre det samme på begge sider af lighedstegnet, dvs. at man ikke bare kan fjerne "x-erne" på den ene side. I det regnestykke vil det være passende at minus med 4x på begge sider:

6x-2 = 4x + 8

6x -2 -4x = 4x + 8 - 4x

6x-4x = 2x

4x-4x = 0

2x -2 = 8

Herefter vil vi gerne have samlet de hele tal på én side. Det kan vi gøre ved, at plusse med 2 på hver side.

2x -2 +2 = 8 + 2

Herved får vi altså:

2x = 10

Her dividere vi med 2 på begge sider

2x/2 = 10/2

x = 5

Håber det hjalp :) 

/Anna.


Svar #3
14. april 2016 af XXKA (Slettet)

Tusind tak Anna. Det hjalp meget :) og også tusind tak til dig 123434 :) 


Skriv et svar til: Løs ligningen:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.