Matematik

Bestem monotoniforholdene (HASTER)

19. april 2016 af denforviredeelev (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen der kan hjælpe med at finde monotoniforholdene? 

Ligningen er: f(x)=(4-x2)*e-x

Jeg har startet med at differentiere, men ved ikke om det er rigtigt: f'(x)=-2x*e-x

Nogen der vil være så sød at hjælpe med at gøre den færdig? på forhånd tak 

William 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2016 af 102938475 (Slettet)

Når jeg differentiere funktionen, får jeg 

f'(x)=-2x*e^{-x}+x^2*e^{-x}

Da der er tale om produktregelen 


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. april 2016 af 102938475 (Slettet)

Men ellers, så skal du sætte f'(x) = 0, hvor de derved får to værdier (eller én).

Derefter skal du undersøge, hvor grafen er aftagende/voksende vha. af de to værdier du har fået (eller én).


Svar #3
19. april 2016 af denforviredeelev (Slettet)

Tror ik jeg helt forstår det...


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. april 2016 af 102938475 (Slettet)

Ved hvad for en punkt 


Svar #5
19. april 2016 af denforviredeelev (Slettet)

fra start af? - Du skakker om at jeg skal sætte f'(x)=0, men hvor skal jeg gøre det? 

og hvordan undersøger jeg om grafen er aftagene eller voksende? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. april 2016 af 102938475 (Slettet)

Har du ikke en cas-værktøj ? (f.eks. maple eller excel) 


Svar #7
19. april 2016 af denforviredeelev (Slettet)

Jo jeg bruger maple


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. april 2016 af 102938475 (Slettet)

Det jeg mente er, at du beregne x ved at sige:

0=-2x*e^{-x}+x^2*e^{-x}

Er det med eller uden hjælpemidler, denne her opgave? 


Svar #9
19. april 2016 af denforviredeelev (Slettet)

Opgaven er med hjælpemidler


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. april 2016 af 102938475 (Slettet)

Okay super :D

Hvis du definere funktionen f(x) og derefter skriver f'(x), får du derved differentialligningen.

Derefter kan du skrive solve - commandoen og så skrive f(x) = 0.

Så regner maple det ud.


Brugbart svar (0)

Svar #11
19. april 2016 af 102938475 (Slettet)

Når jeg gøre det, får jeg to værdier for x, 0 og 2 


Svar #12
19. april 2016 af denforviredeelev (Slettet)

Det er skam det jeg også gjordet før, men jeg får f'(x)=-2x*e-x ? :(


Brugbart svar (0)

Svar #13
19. april 2016 af 102938475 (Slettet)

Ah, jeg ser problemet. Du skal fjerne paranteserne :) så virker det 


Svar #14
19. april 2016 af denforviredeelev (Slettet)

Ah, så virkede det :D - TAK!

Og så det med solve! Skal jeg bare skrive solve(f(x)=0) ? 


Brugbart svar (0)

Svar #15
19. april 2016 af 102938475 (Slettet)

Præcis! :) 


Svar #16
19. april 2016 af denforviredeelev (Slettet)

Det ser ikke helt rigtigt ud? :( 


Brugbart svar (0)

Svar #17
19. april 2016 af 102938475 (Slettet)

Ups sorry sorry sorry. Du skal skrive f'(x) ikke f(x) ... xD 


Svar #18
19. april 2016 af denforviredeelev (Slettet)

så lykkedes det :) Er det så monotoniforholdene? 0 og 2? 


Brugbart svar (0)

Svar #19
19. april 2016 af 102938475 (Slettet)

Nej, det er det du skal undersøge vha. af de to værdier. 

Først vælger du en værdi der er støre end 2 (f.eks. 3) 

Så siger du f'(3) og ser om det giver en negativ eller en positiv tal :) 


Svar #20
19. april 2016 af denforviredeelev (Slettet)

Det virker ikke helt rigtigt 


Forrige 1 2 Næste

Der er 38 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.