Fysik

To simple delopgaver, som jeg ikke kan finde ud af

22. april 2016 af sern (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej SP, 

Jeg kan ikke finde ud af delopgave c til både opgaven med ballonen og opgaven med voltasøjlen. (Jeg har regnet det andre opgaver ud). Jeg har vedhæftet bilagene, håber virkelig, at I kan hjælpe mig.

Vedhæftet fil: Ballon.png

Svar #1
22. april 2016 af sern (Slettet)

Dette er den anden opgave med voltasøjlen:

Vedhæftet fil:Effekt.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. april 2016 af hesch (Slettet)

Voltasøjlen:  Spørgsmål a).  Du må da kende sammenhængen:  P = U * I

Du kender også Ohms lov:  U = R * I

Så hvis du nu substituerer U i første ligning med R * I,  hvad står der så.

Du kender jo I og R.

b) og c): Prøv at tegne kredsløbet og benyt Ohms lov.   Nå, ja, c) er måske lidt "langhåret", men du skal variere Rydre og optimere den afsatte effekt i den. 

Opstil et udtryk for Pydre, og opstil ligningen:  dPydre/dRydre = 0.  Det er ligesom andre optimeringsopgaver.


Svar #3
23. april 2016 af sern (Slettet)

Hej, 

Tak for hjælpen. Jeg har lavet opg. a og b til voltasøjlen. Jeg mangler opg. c, som jeg slet ikke kan finde ud af. Hvordan kan man optimere i denne opgave? 

Kan du også hjælpe mig med opg. c til ballonen? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. april 2016 af Soeffi

#2 Voltasøjlen: ... c)... Opstil et udtryk for Pydre, og opstil ligningen: dPydre/dRydre = 0.  Det er ligesom andre optimeringsopgaver.

Kan det passe at Ry = Ri?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. april 2016 af hesch (Slettet)

#4: Ja.


Skriv et svar til: To simple delopgaver, som jeg ikke kan finde ud af

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.