Matematik

Optimerings opgave

24. april 2016 af gymelev1337 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa er der en der kan hjælpe med at beregne denne opgave. Har prøvet at regne på den men kan virkelig ikke få den til at give mening.

opgave: https://gyazo.com/271f31867f81c280ab59092b57243acc

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2016 af hesch (Slettet)

Volumen = længde * bredde * højde    →

V(x) = ( 60 - 2x )/2 * ( 40 - 2x ) * x       ( gang sammen og find polynomium )

Find volumen når x = 5

Find  dV(x)/dx og sæt resultatet = 0

Find ligningens rødder.  Den ene rod falder formodentligt udenfor 0 < x < 20.  Benyt den anden rod og find størst muligt rumfang.


Skriv et svar til: Optimerings opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.