Matematik

Telt Opgave

25. april 2016 af EmilovichDK (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen. Jeg er igang med en matematik opgave på b niveau, og der er en del af den, der driller lidt. Der ses et billede.

Generelt er det alle opgaverne, der voler problemer.

Tak for hælpen på forhånd. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2016 af LRRR (Slettet)

Har du tjekket frividens videoer om emnet? dér får du en god forståelse for løsning af disse type opgaver: http://www.frividen.dk/differentialregning/


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. april 2016 af 123434 (Slettet)

d)

Du får at vide, at teltets endeflade kan beskrives ved et rektangel og en ligebenet trekant. Du skal derfor beregne arealet af trekanten og rektanglet og lægge dem sammen for at få arealet af teltets endeflade

Areal af teltets endeflade=areal af rektangel+areal af ligebenet trekant

Arektangel=l*b

Arektangel=0,5*(x+x)=0,5*2x=x

Arealtrekant=1/2*h*b

højden i trekanten pytagoras. h=√(1,82-x2)

Grundlinjen i den ligebenede trekant er x+x=2x

Arealtrekant=1/2*2x*√(1,82-x2)=x*√(1,82-x2)

Arealendefalden=x+x*√(1,82-x2)

A(x)=x+x*√(1,82-x2)


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. april 2016 af 123434 (Slettet)

e)

Bestem x, så teltets endefladeareal bliver størst muligt!

A'(x)=0 for at finde den værdi af x, der giver størst mulig endefladeareal

A'(x)=0 løses vha. wordmat 

x=-1,4641 og x=1,4641

x=-1,4641 forkastes som løsning, da en sidelængde ikke kan være negativ

x=1,4641 giver det størst mulige endefladeareal


Svar #4
25. april 2016 af EmilovichDK (Slettet)

Jeg er med på e tak. Kigger lige på d. I er til stor hjælp.


Skriv et svar til: Telt Opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.