Matematik

Bestem vinkel og afstand

26. april 2016 af Hallotheremath (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, har brug for hjælp til denne her opgave ;)

Vedhæftet fil: 7.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2016 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. april 2016 af mathon

            \cos(v)=\frac{15}{50}=0{,}3
den lodrette afstand fra sæde til gulv:
                           
                              d_{lod}=50\cdot \sin(v)=50\cdot \sqrt{1-\cos^2(v)}=50\cdot \sqrt{1-0{,}3^2}


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. april 2016 af OliverHviid

Hm, er det ikke let lettere bare at bruge Pythagoras og sige √502-152=...


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. april 2016 af mathon

#3

Jo, hvis man foretrækker Pythagoras,
men
                                d_{lod}=\sqrt{50^2-15^2} = √(502 - 152) = 47,697

                               d_{lod}=50\cdot \sqrt{1-0{,}3^2}=47{,}697


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. april 2016 af mathon

…men da v alligevel skal beregnes

           v=\cos^{-1}(0{,}3)=72{,}54^\circ


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. april 2016 af mathon

Vinklen mellem sædet og ryglænet kaldes w\! \! :

                    w=\cos^{-1}\left ( \frac{50^2+30^2-61^2}{2\cdot 50\cdot 30} \right )

eller
                    w=2\tan^{-1}\left ( \sqrt{\frac{61^2-(50-30)^2}{(50+30)^2-61^2}} \right )


Svar #7
26. april 2016 af Hallotheremath (Slettet)

Er noget af det der er skrevet, et svar? Synes det er en smule forvirrende.


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. april 2016 af mathon

I en trekant hvor alle tre sider, a,b\; og\; c, er kendte
giver cosunusrelationen:
                                            c^2=a^2+b^2-2ab\cos(C)

                                            2ab\cos(C)=a^2+b^2-c^2

                                            \cos(C)=\frac{a^2+b^2-c^2}{2ab}

                                            C=\cos^{-1}\left (\frac{a^2+b^2-c^2}{2ab} \right )

                                           


Skriv et svar til: Bestem vinkel og afstand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.