Matematik

eksponentiel vækst

28. april 2016 af pokemonorm - Niveau: A-niveau

Hejsa,
Jeg har 2 spørgsmål som jeg vil stille jer:

Af en rapport fra sundhedsstyrelsen fremgår det, at sammenhængen mellem husradonkoncentrationen og stueradonkoncentrationen i enfamiliehus er givet ved udtryk

log(H)=0,227+0,977*log(S) 
 

Hvor H er husradonkoncentrationen (målt i Bq/m3) og S er stueradonkoncentrationen målt i (Bq/m3).

a) Vis at formlen kan omskrives til H = b* S^a, og bestem a og b.

b) Bestem husradonkoncentrationen som funktion af stueradonkoncentrationen, og bestem, hvor mange procent husradonkoncentration stiger med, når stueradonkoncentrationen stiger med 20%.

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2016 af 123434 (Slettet)

Log(H)=0,0227+0,997*log(S)

10log(H)=100,997*log(s)+0,0227

10log(H)=100,997*log(s)*100,0227

H=100,0227*0,997s


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. april 2016 af 123434 (Slettet)

1#

Jeg gør noget galt, da jeg får en forskrift, der passer på en eksponentiel funktion, men ikke en potensfunktion


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. april 2016 af SådanDa

#1 fortsat:

10log(H)=100,997*log(S)*100,0227 <=> H=100,0227*(10log(S))0,997 <=> H=1,05366*S0.997


Svar #4
30. april 2016 af pokemonorm

Hvordan kan man tage 1o til 0,0227 alene?


Skriv et svar til: eksponentiel vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.