Tysk

Verbers placering når der er flere bitsætninger og verber

29. april 2016 af tobias249 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej Studieportalen.

Jeg er blevet en smule i tvivl angående verbernes placering. Når der er flere bisætninger og flere verber, hvordan skal de så placeres i sætningerne?

Det drejer sig om disse sætninger, som jeg skal oversætte fra dansk til tysk:

Tager du bodet, så tager jeg stolene og bærer dem ned i kælderen

Han læste, at kongen var faldet

tag min hånd, min ven, og træk nødbremsen

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2016 af meitner

Han læste, at kongen var faldet  -- > Er las, dass der König gefallen war.

Det her er sikkert sådan, jeg vil skrive det – er dog langt fra sikker.


Svar #2
29. april 2016 af tobias249 (Slettet)

Ok, mange tak for buddet. Har også selv oversat det sådan. :-)

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. april 2016 af meitner

Men hvordan har du ellers oversat de 2 resterende sætninger? 


Svar #4
29. april 2016 af tobias249 (Slettet)

nimmt meine Hand, mein freund, und zog die handbremse

Er lass, dass der könig gefallen war.

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. april 2016 af meitner

Jeg tror faktisk, at det hedder nimm i dette tilfælde, når vi snakker imperativ. (1., 2., og 3. imperativ) – men igen er jeg ikke sikker :-)


Svar #6
29. april 2016 af tobias249 (Slettet)

Når ja, det har du selvfølgelig ret i. Mange tak. :-)

Brugbart svar (0)

Svar #7
29. april 2016 af Tyskfødt (Slettet)

Tager du bodet, så tager jeg stolene og bærer dem ned i kælderen =  Nimmst du den Tisch, dann nehme ich die Stühle und wir tragen sie in den Keller (runter)

 

tag min hånd, min ven, og træk nødbremsen  = Nimm meine Hand, mein Freund, und zieh die Notbremse..


Svar #8
29. april 2016 af tobias249 (Slettet)

Mange tak for jeres hjælp!Jeg må lige tjekke igennem med imperativ :-).

Brugbart svar (0)

Svar #9
30. april 2016 af Stygotius (Slettet)

Reglen med imperativ siger:

Hvis  et "e" i et verbums stamme ændres til et "i" i 2. person singularis præsens, har den første form ('du') af imperativ "i", -MEN KUN DEN FØRSTE.!!!

Eks.  nimm - nehmt- nehmen Sie

         lies - lest - lesen Sie

         gib - gebt - geben Sie


Brugbart svar (0)

Svar #10
30. april 2016 af Stygotius (Slettet)

#4

"lesen"  hedder "las" i datid.


Svar #11
30. april 2016 af tobias249 (Slettet)

Vil det ændre noget i sætningen? Er nemlig aldrig blevet undervist i imperativ, så er ikke helt med. :-)

Brugbart svar (0)

Svar #12
30. april 2016 af Stygotius (Slettet)

Tysk imperativ har tre former:

1 -for 2.person ental        "komm"            = du skal komme     "Komm  hier, Peter"

2 -for 2.person flertal      "kommt"            = I skal komme       "Kommt hier, Kinder" 

3 -for 3.person flertal      "Kommen Sie"   = De skal komme   "Kommen Sie diesen Weg bitte, Herr Direktor"


Svar #13
30. april 2016 af tobias249 (Slettet)

Mange tak! Det var en stor hjælp! :-)

Brugbart svar (0)

Svar #14
30. april 2016 af Stygotius (Slettet)

Selv tak, det glæder mig.

Lær denne sætning udenad:

NÅR 2-3 SG, FORANDRER E TIL I,

SKAL DEN FØRSTE FORM AF IMPERATIV HAVE I, MEN KUN DEN FØRSTE !!


Svar #15
30. april 2016 af tobias249 (Slettet)

Mange tak! :-)

Svar #16
30. april 2016 af tobias249 (Slettet)

Hej igen!

Jeg har prøvet at rette alle mine sætninger for imperitiv-fejl, så godt jeg kan. Det drejer sig om 4 andre korte sætninger.

Ville være super rart hvis nogen havde lyst til at tjekke om jeg har fået det hele med. :-)

Har vedhæftet oversættelserne som et word dokument, da jeg ikke kunne indsætte dem. 

På forhånd tak.

 

Vedhæftet fil:studieportalen.docx

Brugbart svar (0)

Svar #17
30. april 2016 af Stygotius (Slettet)

Se det vedhæftede.

Det er meget fint. Det jeg har kommenteret, er blot bagateller, -men det hele havde ikke ret meget med imperativ at gøre.

Vedhæftet fil:Vi så filmen i går.docx

Svar #18
30. april 2016 af tobias249 (Slettet)

Ok, det er jeg glad for. Mange tak! :-)

Svar #19
30. april 2016 af tobias249 (Slettet)

Et kort spørgsmål til en rettelse.

Hedder det ikke ''die hausafgaben'' og ikke ''den hausafgaben'', når det er i pluralis? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #20
30. april 2016 af Stygotius (Slettet)

-måske husker du at præpositionen "mit " styrer dativ ??

Den bestemte artikel  i dativ flertal er "den".


Forrige 1 2 Næste

Der er 29 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.