Matematik

Er det korrekt at brug af ydelse?

11. maj 2016 af Toms85 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hejsa

y=
G 1.400.000
r=2,53% årlig
n=30År

1,0253^-30
1-0,472575583
0,0253/0,527424417

Den årlige y= 67156,5426kr og md / 12 = 5596kr


Eller skal jeg for at kunne regne med månedlig ydelse, omregne r som ved opsparing?


  rny=(1+r)1i−1rny=(1+r)1i−1
⇓⇓
  rny=(1+0,0125)112−1rny=(1+0,0125)112−1
??
  rny=0,001035746≈0,0010


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2016 af mathon

y =
G = 1.400.000
r = 2,53% årlig
n = 30 år

                                        y=\frac{G\cdot r}{1-(1+r)^{-n}}=\frac{1.400.000\cdot 0{,}0253}{1-1{,}0253^{-30}}


Svar #2
12. maj 2016 af Toms85 (Slettet)

Ja et er for den årlige ydelse, men er det korrekt brug, bare at dividere med 12 for md ydelse? 

 


Svar #3
12. maj 2016 af Toms85 (Slettet)

Eller skal ved brug at rente formlen omregne til md og så indsætte værdierne ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. maj 2016 af mathon

månedlig ydelse:

                                y_{md}=\frac{1.400.000\cdot (1{,}0253^{\frac{1}{12}}-1)}{1-1{,}0253^{-30}}


Svar #5
14. maj 2016 af Toms85 (Slettet)

Så ja..

Skriv et svar til: Er det korrekt at brug af ydelse?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.