Fysik

Hastighed

13. maj 2016 af Arccossintan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg er klar over, at alle objekter uanset masse falder lige hurtigt til Jorden under påvirkning af tyngdekraften (uden påvirkning af luftmodstand). Jeg er imidlertid aldrig blevet introduceret til en matematisk formel, hvormed man faktisk kan udregne dette. Findes en sådan?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2016 af mathon

Uden luftmodstand falder alle legemer - fra jordnær højde -  frit med accelerationen g.

Hastigheden bliver da
                                          v=\int g\, \mathrm{d}t=g\cdot t+v_o\; \; \; \; \; \; \; \; g=9{,}82\; \tfrac{m}{s^2}

                                        


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. maj 2016 af mette48 (Slettet)

t er tiden, s er den højde tingen er faldet, v er faldhastigheden og g er accelerationen

g=9,82 m/s2

s=½gt

v=gt


Svar #3
13. maj 2016 af Arccossintan (Slettet)

Mange tak.


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. maj 2016 af mathon

#0

og
                                          s=\int(g\cdot t+v_0)\, \mathrm{d}t=\frac{1}{2}gt^2+v_0t+s_0

hvor v_0 og s_0 er begyndelsesværdier til tiden 0,
men dit spørgsmål var kun om hastigheden.
          


Skriv et svar til: Hastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.