Matematik

Komplekse tal - polær form

15. maj 2016 af mov92 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Er der en der kan hjælpe med, hvordan jeg kommer videre med denne opgave - gerne step-by-step.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2016 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. maj 2016 af peter lind

Du kan addere et helt multiplum af 2π til argumentet uden at det komplekse tal ændrer sig. Brug dette til at forenkle argumentet. Modulus skal opløftes i potensen 100


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. maj 2016 af mathon

dvs
          z=100\cdot e^{i\cdot \frac{-\pi }{4}}=100e^{i\cdot \frac{7\pi }{4}}


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. maj 2016 af peter lind

z= ((2)½)100 e-100πi/4  =  250e-25πi


Svar #5
16. maj 2016 af mov92 (Slettet)

Jeg forstår ikke rigtigt hvad der sker i #3 og #4. Har jeg gjort det forkert i det jeg har lavet? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. maj 2016 af peter lind

Det du har lavet er korrekt; men ikke gjort færdig. Du har fundet r = kvrod(2)  og θ = -π/4 så du kan skrive z = r*e. Opløfter du det i potensen 100 får du z100 = r100*ei*100*θ


Svar #7
16. maj 2016 af mov92 (Slettet)

Er man så færdig efter #4 eller er der mere?


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. maj 2016 af peter lind

Du skal forenkle de e-25πi


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. maj 2016 af AlmostDoneO

.


Svar #10
16. maj 2016 af mov92 (Slettet)

Er det så det med at man kan lægge et multiplum af 2π til?


Brugbart svar (0)

Svar #11
16. maj 2016 af peter lind

ja


Skriv et svar til: Komplekse tal - polær form

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.