Matematik

Ligninger og funktioner

18. maj 2016 af sea789 - Niveau: 8. klasse

Hej :)

Jeg har fået en opgave der lyder således:  antag at en taxatur koster 24 kr. i starttakst og 14,2 kr. pr. km: f(x)=14,2x+24

Mit spørgsmål er, hvordan man finder ud, af hvor langt man kan komme for 100 kr. Er der nogen der vil hjælpe? :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. maj 2016 af Skaljeglavedinelektier

Dit x angiver antallet af kilometer, du har kørt, mens f(x) er den samlet pris for taxatur, så du løser bare ligningen:

100 = 14,2x + 24


Svar #2
18. maj 2016 af sea789

#1

Dit x angiver antallet af kilometer, du har kørt, mens f(x) er den samlet pris for taxatur, så du løser bare ligningen:

100 = 14,2x + 24

Mange tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Ligninger og funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.