Matematik

Find definitionsmængden i ulighed

22. maj 2016 af AnneFisker (Slettet) - Niveau: C-niveau

Bestem de tal a, for hvilke uligheden -4x^2+ax-2<0 ikke har nogen løsninger.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj 2016 af mathon

Bestem de tal a\in\matnbb{R}, for hvilke uligheden -4x^2+ax-2<0 ikke har nogen løsninger,
hvilket er tilfældet for d<0

                                                 a^2-4\cdot (-4)\cdot (-2)<0

                                                 \left |a \right |^2-4^2\cdot 2<0

                                                 \left |a \right |<4\sqrt{2}

                                                 -4\sqrt{2}<a<4\sqrt{2}

hvorfor definitionsmængden 
er:
                          Dm\! \! :\; a\leq -4\sqrt{2 }\;\; \bigcup\; a\geq 4\sqrt{2}

                           


Svar #2
22. maj 2016 af AnneFisker (Slettet)

Tak!


Skriv et svar til: Find definitionsmængden i ulighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.