Matematik

Matematik B 2016 STX - facit?

27. maj 2016 af IsabellaFF (Slettet) - Niveau: B-niveau
Hej

Er der nogle der har facit til skriftlig matematik B fra i dag på STX

Jeg har gemt mine svar fra både med og den hjælpemidler, så jeg vil gerne se ca. hvordan det er gået, især uden hjælpemidler.

Svar #1
27. maj 2016 af IsabellaFF (Slettet)

Den = uden

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. maj 2016 af snylt (Slettet)

I den uden hjælpemidler (har været oppe i dag).

Opgave 1) Ligningen giver x= -3

Opgave 2) det er en lineær funktion med startværdi 1512  og a=54

opgave 3) reducér-opgaven: 2a skal ganges ind, og kvadratsætningen skal udnyttes.

Dvs. det giver 3a^2 

opgave 4) tangentens ligning er y= 10x-8 

opgave 5) pythatorgas skal bruges i trekant ABC mens at du skal udnytte at ABC og DEF er ensvinklede. 


Svar #3
27. maj 2016 af IsabellaFF (Slettet)

Hvordan er du kommet frem til 10x-8 i opg 4? Fik selv 80x-1 (men var godt klar over, at det nok ikke gav så meget mening)


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. maj 2016 af snylt (Slettet)

du finder f(1) og f'(1)  og så indsætter du i tangtens ligning

y=f'(x0) * (x-x0)+f(x0)

= 10x - 10 + 2 

= 10x - 8

dvs. y= 10x+8


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. maj 2016 af klogsøger (Slettet)

Hvad med den med hjælpemidler har i facit på den? burde Opgave 2) det er en lineær funktion med startværdi  1512  og a=54, burde a ikke være -54 her?


Svar #6
27. maj 2016 af IsabellaFF (Slettet)

Øv. Jeg brugte også den formel, men har åbenbart gjort det totalt forkert :) 


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. maj 2016 af MrJames (Slettet)

Hvad med opgave 6, var der nogen af jeg der tænkte over at funktionen for et andengradspolynomi stod der som en del af opgaven, hvor a var positivt, samtidig med at toppunktet skal ligge i (3,4) og c er mindre end 0. Kan da ikke lade sig gøre, når a er positivt? Eller er jeg helt væk?

Brugbart svar (0)

Svar #8
27. maj 2016 af Sara2303 (Slettet)

Følger lige med..


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. maj 2016 af Sara2303 (Slettet)

Var kravene for 6 ikke bare at toppunktet var (3,4) og at c var mindre end 0? der var der ingen ting nævnt om a-værdien. For nej, det kan jo ellers ikke lade sig gøre. A skal vel være negativ for at krav for toppunkt og c går op?


Brugbart svar (0)

Svar #10
27. maj 2016 af snylt (Slettet)

#5 mener også, at det er -54. Den "falder jo" (som der står i opgaveteksten). 


Brugbart svar (0)

Svar #11
27. maj 2016 af MrJames (Slettet)

De havde bare skrevet funktionen for et andengradspolynomi op i opgaven hvor a var positivt, så det var ret forvirrende

Brugbart svar (0)

Svar #12
27. maj 2016 af klogsøger (Slettet)

Nogen der ligger inde med svar til delprøven med hjælpemidler de vil dele? 


Brugbart svar (0)

Svar #13
27. maj 2016 af Sara2303 (Slettet)

Hvad gjorde i i opgaven hvor man skulle finde ud af hvor mange kvinder over 32 der havde fået en legal abort? Aflæste i bare nogenlunde på sumkurven eller lavede i en beregning?


Svar #14
27. maj 2016 af IsabellaFF (Slettet)

I opgave 6 stod der kun det med toppunktet og at C var mindre end 0, så jeg tegnede en "sur" graf, der havde toppunkt i 3,4 og som skar et sted under 0 på y-aksen (altså, så den var negativ).

Og jo, a skulle være -54. For det er jo antallet af fastnettelefoner der falder, tænker jeg. 


Svar #15
27. maj 2016 af IsabellaFF (Slettet)

Sarah2303: Man kan godt aflæse på sumkurven, men det var svært at se tydeligt. Så jeg sagde sumkurve(hyp, 32) i maple, og det gav så 68,64%. 


Brugbart svar (0)

Svar #16
27. maj 2016 af Sara2303 (Slettet)

#15 Ja okay - tak. Jeg bruger WordMat og kunne simpelthen ikke finde nogen måde at gøre det på. Aflæste det dog til 69, hvilket så er meget godt ramt - haha!! 


Svar #17
27. maj 2016 af IsabellaFF (Slettet)

Det tror jeg også er ok. :) Man kan jo aldrig aflæse det præcist, og det handler jo om, at de skal se at du ved hvad det betyder og hvordan man gør. 


Svar #18
27. maj 2016 af IsabellaFF (Slettet)

Er der nogen der har facit til med hjælpemidler? :)


Brugbart svar (0)

Svar #19
27. maj 2016 af Sjoke (Slettet)

Nogen der vil dele hvad de fik i den allersidste opgave med hjælpemidler?


Brugbart svar (0)

Svar #20
27. maj 2016 af klogsøger (Slettet)

jeg fik det til 37.1, ved dog ikke om det er rigtigt? hvad fik i?


Forrige 1 2 Næste

Der er 38 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.