Kemi

Koncentration af NaCl i opløsning

01. juni 2016 af fimini (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej!

Jeg sidder med en opgave, der lyder:

En opløsning af NaCl med et volumen på 20 mL titreres med 0,1 M AgNO3 (indikator K2CrO4) til et omslagspunkt, når der er tilsat 8 mL AgNO3.

Bestem koncentrationen af NaCl i opløsningen.

Jeg har fået c(NaCl) = 0,0008 mol / 0,02 L = 0,04 mol/L

Men jeg synes tallene ser forkerte ud - ved ikke helt hvorfor. Er der en, der gider fortælle mig, om det er forkert (kan komme op i opgaven til eksamen).

På forhånd tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. juni 2016 af Heptan

Det er korrekt.

Da der blev brugt 8 mL sølv(I)nitrat til 20 mL natriumchlorid, så ved du jo at koncentrationen skal være mindre end de 0,1 M og det er den også.


Svar #2
01. juni 2016 af fimini (Slettet)

True! Tak for hjælpen! :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. juni 2016 af IdaAndersen24 (Slettet)

Jeg sidder med samme opgave og fatter hat!

Hvad står c(NaCl) for? og hvordan har du regnet det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. juni 2016 af Heptan

c(NaCl) er den formelle stofmængdekoncentration af natriumchlorid. De reagerer i forholdet 1:1 jf. reaktionsskemaet

Ag+(aq) + Cl-(aq) → AgCl(s)

Man kan bruge formlen c = n/V hvor c er stofmængdekoncentrationen (enhed M eller mol/L), n er stofmængden (enhed mol) og V er volumen (enhed L).


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. juni 2016 af IdaAndersen24 (Slettet)

Hvordan får i stofmængden til at være 0,0008 mol?


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. juni 2016 af Heptan

n = cV = 0,1 M · 0,008 L = 0,0008 mol


Skriv et svar til: Koncentration af NaCl i opløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.