Matematik

Liniær funktion

05. juni 2016 af Mikkeldkdk - Niveau: C-niveau

Har lidt problemer med 2 opgaver de lyder sådan her

1)Find skæringspunkterne med begge kordinatsystemets akser for linje med forskriften y= -1/2*x+5

2) Find skæringpunktet mellem de to linjer y= -x + 1 og y= 3*x+9

Håber i kan hjælpe 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2016 af Toonwire

Skæringspunkterne kan findes hvor ligningerne for funktionerne er lig hinanden.

Hint:
Ligningen for x-aksen er y=0
Ligningen for y-aksen er x=0


 


Svar #2
05. juni 2016 af Mikkeldkdk

forstår det ikke


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. juni 2016 af StoreNord

1) y= -1/2*x+5   skærer x-aksen, hvor y=-½x+5=0.

    Og den skærer y-aksen, hvor x=0, så y er -½·0-1·0+5=5

2) y= -x + 1 og y= 3*x+9 skærer hinanden, hvorde to højresider er lige store.

    Altså hvor   -x + 1 = 3*x+9


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. juni 2016 af Toonwire

Grafisk representation


Skriv et svar til: Liniær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.